BIO káva KAGERA získala svůj název podle stejnojmenného regionu na severozápadě Tanzánie nedaleko Viktoriina jezera.
Tuto kávu pěstuje zemědělské družstvo Kagera Kooperative Union v závodě TANICA v městečku Bukoba. Členové družstva za ní dostávají vyšší cenu než tržní, čímž získají lepší životní podmínky pro své rodiny a vzdělání pro své děti. Z městečka Bukoba až na váš stůl musela káva urazit dlouhou cestu – nejdříve vlakem do přístavu Daressalam a poté lodí do Evropy. Dlouhá cesta, která se vyplatí.
BIO káva KAGERA byla vypěstována za podmínek FAIR TRADE, které mimo jiné zaručují:
- výrazně vyšší cenu pro drobné pěstitele kávy
- dlouhodobé odběratelské smlouvy, placení záloh předem
- vyloučení dětské a nucené práce
- šetrné zemědělské postupy bez použití chemických látek
- zaplacení prémie producentským družstvům, ze které investují do místních rozvojových projektů (např. nové technologie zpracování kávy, infrastruktury, vzdělávací programy)
S pečetí TransFair na tomto produktu je zajištěna nezávislá kontrola všech Fair Trade kritérií.
Čerstvá káva je požitek. Doporučujeme otevřené balení spotřebovat během několika týdnů (datum spotřeby na dně).